Cheb: Denní stacionář se prozatím z Máji stěhovat nebude

Denní stacionář pro osoby se zdravotním postižením se ze zařízení Mája v Dragounské ulici nejspíš nepřestěhuje do původně zvažovaného panelového objektu Kamenná 40 v sousedství takzvaného amerického mostu. V současné době se hledají vhodnější prostory.

dezinfekce

„Není sporu o tom, že obě služby - Domov pro osoby se zdravotním postižením a denní stacionář - nemohou být nadále v Dragounské ulici společně. Výsledky pravidelných kontrol ukázaly, že v této podobě už zařízení nesplňuje takzvané materiálně-technické standardy. Jedna z výtek se týká například toho, že klienti „domova“ nemají dostatek soukromí. Přesunutí denního stacionáře se proto musí urychleně vyřešit, jinak by mohla být ohrožena samotná další existence těchto služeb. Objekt Kamenná 40, který vybralo minulé vedení města, je ale podle mého názoru naprosto nevhodný. Je třeba najít jiné řešení,“ uvedla místostarostka Eva Horná.

Jako nejpravděpodobnější varianta se jeví přestěhování denního stacionáře do nevyužitých prostor objektu jedné z městských příspěvkových organizací.

„Mohu potvrdit, že velmi intenzivně jednáme. Určitě by to bylo s ohledem na potřeby handicapovaných klientů stacionáře mnohem vhodnější. V Kamenné 40 se počítalo pouze s využitím několika garsoniér. Jako zcela nevhodné mi přijde i okolí tohoto domu. Není tam žádná zahrada, kolem vede velmi frekventovaná komunikace. Na rekonstrukci prostor pro stacionář v Kamenné 40 se počítalo s částkou 2 miliony korun. Nově vytipované prostory by přitom byly vyhovující prakticky bez úprav. Proto jsme také v rozpočtu snížili částku vyčleněnou na přesunutí stacionáře z původně navrhovaných 2 milionů na půl milionu,“ upřesnila místostarostka.

Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy