Cheb: Den architektury nabídne prohlídky krovů či studentskou výstavu

V rámci celorepublikového projektu Den architektury se na začátku října budou v Chebu konat dvě akce. Na sobotu 2. a neděli 3. října budou připraveny komentované prohlídky historických krovů měšťanských domů na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

dezinfekce

Sraz bude po oba dny ve 14 hodin v Turistickém infocentru na náměstí. Účast na prohlídkách je s ohledem na omezenou kapacitu třeba předem zarezervovat na infocentrum@cheb.cz.

V sobotu 2. října se uskuteční vernisáž výstavy studentských projektů nazvané Cheb očima studentů Fakulty architektury ČVUT. Sraz bude v 17.40 hodin v klášterní zahradě. Vedoucí ateliérů a studenti představí své práce na různá témata jako například Fenomén řeky a potenciál nábřeží, hradební okruh, rezervy historického jádra, veřejný prostor, labyrint, bludiště či nové Špalíčky pro Cheb. Navazovat bude diskuse o chebském geniu loci a práci mladých začínajících architektů. Samotná výstava bude k vidění po všechny říjnové víkendy vždy od 11 do 16 hod. v bývalém špejcharu v tzv. městském dvoře, který je přístupný z Hradební ulice. 

Více informací o Dnu architektury - viz zde.



Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.09.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy