Cheb: DDM a 3. ZŠ chtějí společně využít bývalý kulturák na Zlatém vrchu (TV Západ)

Mnoho let nevyužívaný rozsáhlý objekt bývalého kulturního domu na chebském sídlišti Zlatý vrch by se měl v dohledné době opět dočkat využití. Letité snahy města o řešení nakonec vyústily v dohodu s Domem dětí Sova a vedle objektu stojící 3. základní školou o společném postupu.

dezinfekce

"Odbor Projektového managementu a rozvoje připravil materiál, který schválila Rada města, aby město Cheb podalo žádost o dotaci, do Státního fondu podpory investic. My předpokládáme, že tam ten investiční náklad bude zhruba někde na úrovni 80 milionů korun a dotace z tohoto programu Brownfield je 50 %. Pokud by se všechno toto zdařilo, tzn. že do 31.10. musí být ta žádost podána, musíme mít již stavební povolení – na čemž se teď intenzivně pracuje – tak pak předpokládáme, že by 3. základní škola ten objekt využívala pro svou družinu a DDM Sova pro některé z kroužků," popsal místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Pokud město dotaci získá, mohly by se stavební práce rozběhnout na jaře příštího roku. Rekonstrukce by měla trvat zhruba rok tak, aby od školního roku 2024/2025 mohly oba subjekty zařízení využívat pro své účely.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy