Cheb: Cvičení prokázalo akceschopnost složek IZS

Ve čtvrtek proběhlo cvičení složek IZS a zasedání krizového štábu města Cheb. Tématem akce byl možný únik čpavku z areálu chebského zimního stadionu.

dezinfekce

Zásah s likvidací úniku nebezpečného čpavku ze strojovny zimního stadionu v Chebu simulovali při cvičení hasiči a další složky IZS. Cvičení mělo za úkol prověřit samotný zásah s přítomností nebezpečné látky, zároveň také připravenost krizového štábu města Cheb a postup při ochraně žáků a pedagogů z nedaleké základní školy. Hasiči provedli záchranu osoby ze strojovny, našli místo havárie a zastavili únik, dalším úkolem pak byla ochrana obyvatel v těsné blízkosti stadionu. Vodní clonou chránili postup látky směrem k bytovým domům. V průběhu cvičení byl v ulicích v okolí zimního stadionu omezený provoz.

V případě skutečné události by byli občané přilehlého okolí prostřednictvím PČR a MP okamžitě o situaci informováni. Dále by dostali jasné instrukce o způsobu, jak v takové situaci postupovat (nezdržovat se v místě ohrožení, nevycházet ven, neotvírat okna, dbát pokynů záchranných složek). V důsledku úniku znečištění prostředí by byla okamžitě povolána odborná firma k likvidaci a sanaci uniklé látky.

Cílem cvičení integrovaného záchranného systému a krizového štábu bylo zjistit akceschopnost a připravenost zúčastněných složek pro případ skutečné události.

O cvičení jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Cheb
            facebookové stránky HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy