Cheb: Chystá se oprava Amerického mostu a řešení dopravy (TV Západ)

Rekonstrukci chebského Amerického mostu v Havlíčkově ulici chystá zdejší radnice. V minulosti se zvažovalo nahrazení konstrukce novou stavbou kvůli lepšímu napojení okolo Kulturního centra Svoboda. Nakonec byla zvolena varianta ponechání konstrukce ve stávající poloze a jeho generální oprava.

dezinfekce

"Pro letošní rok byla plánovaná rekonstrukce Amerického mostu. V současné době se dokončují projektové práce. Jsou tam nějaké problémy ve vztahu k památkové péči a obecně k tomu umístění. A budeme teď čekat, jak se nám to povede, abychom zase zahajovali práce do zimního období. Takže uvidíme, jestli se ten ta rekonstrukce nebude muset posunout do příštího roku. Mělo by dojít k opravě stávající mostní konstrukce, povrchů, komunikace, zábradlí a celkově toho mostu s tím, že následně by měla měly probíhat úpravy v napojení komunikace na ulici Vodní," popsal situaci místostarosta Chebu Pavel Pagáč.

Rekonstrukční práce s předpokládanou cenou 10 milionů korun si pravděpodobně vyžádají uzavření provozu pro vozidla, ale pro pěší bude most stále průchozí. 

V místě budoucí plánované spojky do Vodní ulice u Lidlu je v současné době parkoviště. Město proto chystá projekt odstavných ploch na pozemku, který v minulosti koupilo od společnosti AHOLD. Nebrání se ani případné výstavbě parkovacího domu. Prověřit možnosti má již zadaná studie. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy