Cheb: Centrum města se stane zónou s omezením rychlosti

Do poloviny roku se historické centrum města Chebu stane zónou s omezením rychlosti na 30 km/hod a zároveň bude ujednoceno dopravní značení omezující vjezd vozidel těžších než 6t.

dezinfekce

Na všech vjezdech vymezující Městskou památkovou rezervaci se v průběhu května až června objeví tzv. zónové značky, které jasně stanovují, že vozidla vjíždějí do oblasti, kde musí dodržovat dopravní značení uvedené v ploše této značky, a to do doby dokud zónu neopustí. Na jejím konci se objeví dopravní značení, které zónu ukončuje. Značky se tak objeví na vjezdu ulice Dlouhá, Školní, Hradební a Křížovnická a na výjezdu v ulicích Hradební, Školní, Kamenná a Křížovnická.

Centrum města Chebu se již delší dobu potýká s řidiči, kteří nedodržují ani nejvyšší povolenou rychlost 50 km/hod, čímž dochází k nárůstu ohrožení silničního i chodeckého provozu. Zároveň vyšší jízdou po kamenné dlažbě dochází ke zvýšení hlučnosti prostředí, což je častou kritikou obyvatel, kteří v historickém centru bydlí. Město Cheb chce tímto opatřením vyjít vstříc jak komfortu bydlení v centru, tak zajistit větší bezpečnost na ulicích.

V dalších fázích v průběhu postupných rekonstrukcí jednotlivých ulic budou instalovány další zpomalovací prvky v podobě kamenných retardérů.

Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy