Cheb: Cena tepla skokově vzroste, od května se sníží (TV Západ)

Oznámení společnosti TEREA Cheb s.r.o. ohledně nových cen tepla vyvolala v řadách odběratelů v Chebu a Aši velké pozdvižení. Cena pro domácnosti vzrostla z loňských 490 Kč za GJ (gigajoule) bez DPH přes letos v únoru stanovenou cenu 852 korun až na 2.050 Kč od 1. dubna.

dezinfekce

K částce je ještě potřeba připočítat 10 % DPH. Město Cheb je 50% spoluvlastníkem společnosti TEREA Cheb, která vznikla v roce 1994 jako podnik s firmou Gelsenwasser AG. Na čtvrtečním jednání Zastupitelstva města proto byla za mimořádného zájmu veřejnosti projednávána tato situace. 

Město, stejně jako druhý společník, se v reakci na oznámené zdražení vzdalo 11 milionů korun z dividendy a finanční plány společnosti byly upraveny tak, aby TEREA negenerovala v letošním roce žádný zisk. 

Proběhla také série jednání mezi vedením města a jednateli firmy TEREA, kdy na základě příznivějšího vývoje ceny zemního plynu na burze, bude od 1. května snížena cena na 1.510 Kč/GJ bez DPH. 

Odečty spotřeby by měly probíhat každý měsíc. Společnost TEREA také vydala tipy na účinné úspory, které najdete v odkaze v textové části reportáže.

Odkaz zde:

http://terea-cheb.cz/index.php/dulezite-sdeleni/10-teplo-a-energie/138-tipy-na-uspory-tepla


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy