Cheb: Bezpečnost obyvatel je prioritou

Tržnice, drogy a bezpečnost ve městě byly tématy společné schůzky představitelů města a IZS

dezinfekce

Starosta Antonín Jalovec inicioval společnou schůzku představitelů města a jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému. Hovořilo se na ní o možných krocích ke zlepšení bezpečnostní situace ve městě. K jednomu stolu zasedli zástupci Hasičského záchranného sboru, Celního úřadu, Policie ČR včetně Národní protidrogové centrály, Krajské hygienické stanice a odboru správních činností a obecního živnostenského úřadu chebské radnice.

Podle vedení města je třeba radikálním způsobem začít řešit zejména prodej drog na tržnicích a s tím spojený výskyt různých patologických jevů. Přestože se v tržnicích konají pravidelné kontroly, Chebsko zůstává jedním z center drogové kriminality. Důvodem je především masivní drogová turistika ze Saska a Bavorska.

Jak na schůzce zaznělo, místní trhovci nejsou pouze zdatnými obchodníky, ale především velmi soudržnou a uzavřenou komunitou. Není proto jednoduché rozsáhlou nelegální síť zaměřenou na distribuci drog či prodej padělaných výrobků rozkrýt. Ke zlepšení situace může vést pouze společný postup jednotlivých zainteresovaných složek za využití všech dostupných zákonných prostředků. Jako příklad z nedávné minulosti, kdy spolupráce zafungovala, byla uvedena epidemie žloutenky typu A, která se začala šířit na přelomu let 2014 a 2015 především mezi narkomany a bezdomovci. Právě díky dobré koordinaci se ji podařilo úspěšně a relativně rychle zvládnout.

Účastníci schůzky se shodli na tom, že bezodkladně vytvoří harmonogram společných akcí všech zainteresovaných složek. Ze strany města bude nyní třeba obnovit a rozšířit kamerový systém. Dalším z kroků by měla být například také aktualizace databáze majitelů stánků na tržnicích, neboť zde dochází k velmi častým změnám, které obchodníci zpravidla nenahlásí.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy