České dráhy obnovují plný provoz dalších dálkových linek

České dráhy reagují na zvyšování poptávky cestujících a od začátku dubna postupně obnovují provoz dosud omezených linek dálkové dopravy. V období uzavření okresů se počet cestujících pohyboval na úrovni 30 – 35 % běžného provozu. V současné době vlaky ČD jezdí v rámci České republiky zhruba 45 – 50 % obvyklého počtu cestujících.

dezinfekce

Od 30. dubna 2021 tak bude výrazně posílen provoz na několika nejvytíženějších dálkových linkách. V koordinaci s Ministerstvem dopravy ČR bude od tohoto data obnoven plný provoz na vnitrostátních linkách R17 Praha – České Budějovice / České Velenice a R20 Praha – Děčín a ve spolupráci se Železniční společností Slovensko také na lince Ex2 Praha – Olomouc – Vsetín (– Púchov). Znovu také vyjede jeden pár vlaků Ostrava - Praha – Čadca – Žilina a pár nočních spojů Metropol mezi Břeclaví, Bratislavou a Budapeští (zatím bez lůžkových a lehátkových vozů).

K další velké vlně posilování dálkové dopravy dojde od 20. května 2021, kdy budou plně obnovené další linky, a to zejména linky Ex3 (railjety Praha – Vídeň), R10 Praha – Hradec Králové a R15 Praha – Ústí nad Labem – Cheb. Vytíženost spojů na linkách, u kterých zatím ještě stále platí omezení, ČD bedlivě sledují.

"O dalších změnách budeme průběžně informovat v závislosti na vývoji epidemické situace a podle výsledků jednání se zahraničními partnerskými dopravci. Aktuální informace o provozu dálkových linek Českých drah jsou k dispozici zde. Cestujícím doporučujeme, aby si před cestou ověřili jízdní řády ve vyhledávači spojení nebo v aplikaci Můj vlak, které průběžně aktualizujeme," uvádí tiskový mluvčí  ČD Ing. Robert Pagan. 

České dráhy neustále provádí intenzivní úklid a dezinfekci souprav. Zvláštní pozornost věnují čištění všech součástí vybavení, se kterými přichází cestující do kontaktu (kliky, madla, tlačítka apod.). Provádí se i několikrát za den při vratném čištění. Odstavené soupravy ČD dezinfikují ozónem, který likviduje viry a bakterie. Tímto procesem také dochází k čištění klimatizace. Vozidla odstavená k údržbě dopravce čistí také dezinfekčními postřiky. Postupně probíhá také instalace dávkovačů dezinfekce do vlaků, ty jsou již ve stovkách vozidel.


Zdroj: Ing. Robert Pagan, tiskový mluvčí ČD


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.04.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy