Březová: Krimifest nabídne pestrý pětidenní program (TV Západ)

Již 21. ročník festivalu filmů s kriminální tématikou a prevence zvaný Krimifest klepe na dveře. Uskuteční se na stejném místě jako předloni, v Březové na Sokolovsku, a to od 3. do 7. listopadu.

dezinfekce

"My letos pokračujeme ve spolupráci s Kriminalistickým ústavem Policie ČR. Ti připravují výstavu na téma Drogy, hrozba mezi námi. Vernisáž výstavy je naplánovaná na středu 3. listopadu pro zvané hosty. Následně výstava bude zpřístupněna od čtvrtka do neděle veřejnosti i školám," uvedl vedoucí Kulturního domu a Multifunkčního centra Michal Bedeč. 

Po vernisáži proběhne zahajovací koncert Hudby hradní stráže a Policie České republiky. 

"Od čtvrtka do neděle budou probíhat filmová promítání v kině Admira. Perličkou by mohla být např. nedávná premiéra nové bondovky. Dále od čtvrtka do neděle bude probíhat i výstava Kriminalistického ústavu. Čtvrtek i pátek bude zaměřen pro děti dopoledne, programy pro školy z regionu, i tady místní, základní a střední školy," přiblížil Bedeč. 

Policie ČR předvede dynamické ukázky zásahů, děti zhlédnou také práci psovodů. K vidění bude i policejní technika a výzbroj. Podobně jako v předchozím ročníku se uskuteční tématické přednášky. A pořadatelé připravili i další zajímavý doprovodný program. 

"V pátek večer od 19:00 hodin nás navštíví český herec David Matásek, kdy s ním proběhne beseda, zejména zaměřena k českému seriálu Polda. A festival zakončí v neděli – 7. listopadu od 18:00 hodin koncert filmové hudby, na kterém vystoupí Oktet pražské filmové filharmonie a zpěvačka Lucie Večeřová," dodal vedoucí Michal Bedeč. 

Vstupenky na promítání, besedu a oba koncerty si lidé mohou dopředu zakoupit či zarezervovat na adrese www.mfc-brezova.cz, kde naleznou také veškeré další informace. Vstup na výstavu a program Policie je zdarma. Je také třeba sledovat aktuální protiepidemická nařízení Vlády ČR. Na místě budou moci návštěvníci bez očkování absolvovat antigenní test. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy