Březová: Krimifest 2017 podpoří nadaci policistů a hasičů

Již od 13. listopadu bude v Březové zahájen další ročník festivalu kriminálních filmů tzv. Krimifest Březová 2017. Jeho součástí bude letos i bohatý doprovodný program, kterému bude vévodit benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR.

dezinfekce

Ten se uskuteční ve středu 15. listopadu od 19 hodin v kinosále Kulturního domu v Březové a výtěžek z něj bude věnován „Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni“, která se stará o pozůstalé po padlých policistech a hasičích. S oblíbeným hudebním orchestrem zde vystoupí také pěvečtí sólisté Tomáš Savka a Gabriela Urbánková.

„O vstupenky na toto oblíbené hudební uskupení je vždy velký zájem, přesto jsme cenu vstupného ponechali poměrně nízkou, konkrétně 100 Kč. Vstupenky, které byly prozatím do prodeje uvolněny, zmizely téměř všechny během několika dnů po zahájení prodeje. Zájemci, kteří koupi promeškali, mohou využít další příležitosti ještě začátkem listopadu, kdy by měly být do prodeje uvolněné další lístky,“ informuje vedoucí Kulturního domu a zástupce pořadatele Michal Bedeč.

Mezinárodní Krimifest, který by se dal charakterizovat jako Festival kriminálních filmů nebo Festival prevence kriminality, letos slaví již 17 let své existence na území České republiky. Za tuto dobu jej hostilo hned několik českých měst, od Havlíčkova Brodu, po nedaleký Chodov či Černošice u řeky Berounky. V Březové u Sokolova se Krimifest usídlil od roku 2016.

Letošní ročník pojalo město Březová jako hlavní pořadatel v mnohem větším měřítku a začalo na festivalu plně spolupracovat s Policií ČR, konkrétně s Krajským ředitelstvím Karlovarského kraje PČR. Krajský ředitel pplk. Mgr. Petr Macháček zároveň udělil festivalu svou záštitu. Kromě samotného filmového promítání, které potrvá od čtvrtka do neděle, doplní program také celotýdenní výstava o vývoji bezpečnostních sborů od r. 1918 do současnosti, výstava policejních aut, besedy a přednášky pro školy i širokou veřejnost, zábavná talk-show „Četnické humoresky“ s Tomášem Töpferem v hlavní roli či výše zmíněný benefiční koncert, který bude sloužit jako jakési oficiální zahájení celého festivalu.

O této akci jsme vás již informovali zde a zde.


Zdroj:  

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy