Boží Dar: Ježíškova pošta ukončila razítkovací maraton

Celkem pracovníci božídarské Pošty Partner opatřili unikátním vánočním razítkem 332 kg poštovních zásilek, dopisů a pohlednic. Ježíškova pošta na Božím Daru používá příležitostné vánoční razítko od roku 1994.

dezinfekce

Daniela Tautermannová z Infocentra Boží Dar popisuje: „Vánoční razítko si drží svoji popularitu. Byly dny, kdy jsme ručním razítkem orazítkovali až 9000 zásilek. Když to přepočítáme na celkovou hmotnost, pak rekordním byl pro nás rok 2016 s 386 kilogramy. Naopak nejméně zásilek jsme zaznamenali v roce 2018, bylo to „jen 315 kilo“. Naším standardem je 340 kilogramů. Nelišil se ani koronavirový rok 2020 ani ten letošní.

Kam putovala letošní vánoční razítka, doplnila Daniela Tautermannová: „Zdraví, to bylo hlavní přání v mnoha vánočních dopisnicích. Dále si lidé přáli, aby mohla být celá rodina pohromadě a aby byl celý svět lepší. Děti Ježíškovy psaly o vánoční dárky pro svoje nejbližší.“

Nejvzdálenější destinace, do kterých putovala vánoční přání v prosinci 2021 z Božího Daru, byly Japonsko, Taiwan, Indie a Sibiř.

Pošta Partner je na Božím Daru otevřena celoročně. Vánoční přání můžete vhodit do Ježíškovy schránky osobně nebo zaslat během letního výletu na Boží Dar, ale vánočním razítkem 2022 pracovníci Ježíškovy pošty opatří Vaši zásilku až od 1. do 23. prosince příštího roku. 

5 kroků jak správně postupovat.

1. Napište Vaši pohlednici, vánoční dopis nebo přání Vašim blízkým nebo známým.

2. Napište na Vaši zásilku určenou k orazítkování cílovou adresu.

3. Ofrankujte Vaši zásilku poštovní známkou odpovídající poštovnému do místa určení.

4. Váš pohled, dopis nebo přání vhoďte osobně do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo zašlete v obálce na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar.

5. Vaši vánoční zásilku orazítkují pracovníci Infocentra a Pošty Partner od 1. do 23. prosince příležitostným vánočním poštovním razítkem a odešlou zpět na Vámi uvedenou adresu.

Adresa Ježíškovy pošty:

Vánoční Pošta

Boží Dar 1

362 62 Boží Dar


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy