Boží Dar: Ježíškova pošta opět bodovala

Pátek 23.prosince byl posledním dnem, kdy Ježíškova pošta – Pošta Partner na Božím Daru mohla k dopisům, pohlednicím a dalším listovním zásilkám připojit příležitostné vánoční razítko ročníku 2022. Znázorňuje dětský palčák, symbol zimních radovánek.

dezinfekce

Daniela Tautermannová z Infocentra Boží Dar shrnula výsledky: „V letošním roce jsme orazítkovali 313 kg poštovních zásilek. Pro lepší představu to znamená denně zhruba 9000 kusů. V letošním roce se v této zodpovědné činnosti střídalo 5 pracovnic Infocentra. Nejdříve jsme se zaměřili na všechny zásilky došlé do konce listopadu. Pak jsme již razítkovali aktuálně došlou vánoční poštu.“

Kam putuje vánoční pošta dál? Z Božího Daru v přepravkách do distribučního centra v Plzni a následně se rozletí po České republice i do zahraničí ke svým adresátům.

A Daniela Tautermannová dodává: „Žádný dopis, žádná pohlednice nejsou pro nás obyčejné, protože skrývají upřímná přání a mají udělat radost jejich příjemcům.“

Mezi nejčastějšími přáními letos dominovalo zdraví, ale také klid a mír. Děti psaly Ježíškovi žádosti o konkrétní vánoční dárky pro sebe i svoje blízké. 

Ježíškova pošta na Božím Daru používá příležitostné vánoční razítko od roku 1994 a jeho obliba ani po téměř dvou desetiletích rozhodně neklesá.

Rekordním byl rok 2016, kdy na Božím Daru orazítkovali 386 kilogramů. V obou koronavirových letech to bylo 340 kilo vánoční pošty. 

Pošta Partner je na Božím Daru otevřena celoročně. Vánoční přání můžete vhodit do Ježíškovy schránky osobně nebo zaslat během letního výletu na Boží Dar, ale vánočním razítkem 2022 pracovníci Ježíškovy pošty opatří Vaši zásilku až od 1. do 23. prosince příštího roku. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy