Bochov: Tradiční šlapání si vyzkoušeli letos i záložáci (TV Západ)

Oblíbený pochod okolím města Bochova se letos setkal s rekordním zájmem lidí. Organizátorům došly poukázky a narychlo museli shánět další občerstvení. Akce se také zúčastnili členové aktivních záloh, kteří v nedalekém vojenském prostoru měli taktické cvičení.

dezinfekce

„My jsme 111. strážní rota při hlavním města Prahy. Jsme aktivní záloha. Tady na Doupově jsme vlastně na desetidenním cvičení,“ uvedl nadrotmistr v záloze Jiří Jonák.

„Jak jste se ocitli tady? Vypadalo to, jako kdybyste přijeli obsadit Bochov,“ zeptal se redaktor. 

„Ne (smích). My jsme se dozvěděli, že tady na Bochově je pochod, a protože máme o víkendu volno, tak jsme požádali našeho ředitele, aby nás uvolnil z Hradiště, abychom se mohli zúčastnit a podpořit tady místní v tom pochodu,“ dodal Jonák.

Šestadvacet členů aktivních záloh se zapsalo jako první účastník pochodu a vybrali si delší 10 kilometrovou trasu. A po nich se postupně přidávali další. Zájem rok od roku stoupá. V roce 2014 přišlo 120 lidí, vloni to již bylo 168 účastníků. Letos se zapsalo 230 zájemců a to se nepočítaly děti, které rodiče nesli.

Oproti loňsku byly zcela jiné trasy. A vedly tak, aby si lidé mohli prohlédnout ze všech možných stran opravený hrad Hartenštejn. Pěší měli na výběr pěti a desetikilometrovou trať, cyklisté pak směrem na Bražec absolvovali 20 kilometrovou cestu. 

Cíl byl letos v areálu zdejší základní školy. Organizátoři z Kulturní komise při Radě města Bochova zde ve spolupráci s dobrovolnými hasiči připravili posezení a občerstvení. Účastníci pochodu dostali dáreček z keramiky ve tvaru chodidla od Galiny Šedivkové.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy