Bochov: Akce v kostele nabídla melodie i pohádku (TV Západ)

V neděli 8. prosince se v Bochově na Karlovarsku odehrála další adventní akce. Ve zdejším kostele se představilo těleso složené z několika souborů – DaD kvintetu, Velmi malého komorního orchestru Varvary Divišové, ale i členů Karlovarského symfonického orchestru či herců Městského divadla v Karlových Varech.

dezinfekce

„Dnes jsme v kostele sv. Michaela Archanděla v Bochově. Jsou zde nově zrekonstruované varhany. Tento adventní koncert byl letos poprvé. A těšíme se na další. Lidé krásně tuto akci přijali. Přidávaly se i další písničky. Budeme doufat, že se to stane i tradicí,“ uvedla Kamila Altmanová z Kulturní komise Rady města Bochova.

„Já si myslím, že je to vždy krásné setkání pro obě strany – jak pro nás, pro sbor, pro muzikanty, tak i pro diváky, a že dojde k takovému, aspoň já to tak cítím, určitému souznění, že se rádi vidíme a příští rok se zase určitě sejdeme, když se vidíme na jednom koncertě,“ doplnil kapelník složeného tělesa Pavel Žemlička.

Kromě hudby se diváci dočkali i pohádkového příběhu v podání herečky Lucie Domesové.

„Je to spojené. Souvisí to vše dohromady. Já si tady to svoje divadlo s tou svoji pohádkou užiji. Takže, divadlo je i v písničkách. Je potřeba si písničky v sobě užít, poslouchat si, o čem se to zpívá, to ke komediantům patří - strašně moc,“ dodala ke spojení hudby a slova.

Zážitky si z koncertování v kostele odnášejí nejen návštěvníci, ale i aktéři.

„Furt je to super. Baví mě to, když to lidi baví, když vidím, že se usmívají, tak mě to baví,“ přiznal student a zpěvák Štěpán Tůma.

Diváci také ocenili zajímavě vystavěný program.

„Ta kombinace písniček, jednak lidových a jednak i třeba těch irských, to jsem ještě nikdy neslyšela a moc se mi to líbilo,“ řekla nám jedna z návštěvnic koncertu.

Dobrou náladu potvrdila po koncertě i odpověď moderátora večera na otázku spojení hudby, divadla a kostela.

„Určitě do něj hudba patří a koncerty též. Akorát je smůla, že Vánoce vždy vycházejí na tu zimu, takže je zde hrozná zima. Ale jinak je to krásný prostor,“ okomentoval moderátor Libor Velička.

Na závěr koncertu si vystupující vysloužili dlouhotrvající potlesk návštěvníků akce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy