Blíží se konference Internetem bezpečně 2018

Jaké jsou aktuální kybernetické hrozby, jak zabezpečit data či ochránit děti a mládež v kybernetickém prostředí, to vše se dozvědí účastníci celodenní odborné konference Internetem bezpečně 2018.

dezinfekce

Akce se uskuteční 25. října 2018 v karlovarském hotelu Thermal pod záštitou hejtmanky Karlovarského kraje Jany Mračkové Vildumetzové. Hlavním organizátorem konference je spolek "you connected," jehož hlavní činností je vzdělávání uživatelů zaměřené na bezpečný pohyb v online prostředí.

Dopolední blok konference bude určen pro odbornou veřejnost, především pro ředitele škol, pedagogy, preventisty na školách, zaměstnance OSPOD, psychology, pěstouny a další zájemce.

„Řeč bude o tom, jak řešit konflikty u dětí a mládeže v kyberprostoru, jaké jsou aktuální kybernetické hrozby, jak děti ochránit a mnoho dalšího. Budou představeny celorepublikové preventivně vzdělávací projekty, které jsou zaměřeny na ochranu dětí v online prostředí. Svou činnost představí například Linka bezpečí, tématem se stanou dezinformace, které se objevují na internetu – tzv. Fakes News. Bude rozebrána otázka ochrany osobních údajů dětí v souvislosti s novým nařízením Evropské unie GDPR. Zástupci měst a obcí se dozvědí, jak ochránit své počítačové sítě a jak čelit kybernetickým útokům,“ informoval předseda spolku "you connected" Roman Kohout.

Odpolední část je určena pro širokou veřejnost. Může přijít kdokoliv, vítáni jsou především rodiče, mládež či senioři a další zájemci. Účastníci se mimo jiné dozvědí, jak rozpoznat závislost dětí a mládeže na IT technologiích, především na online hrách, sociálních sítích a podobně. Řeč bude o aktuálních kybernetických hrozbách, představeny budou speciální počítačové programy na ochranu dětí a mládeže. Zazní zde rady, jak si zabezpečit svůj mobilní telefon či jak bezpečně používat internetové bankovnictví. Návštěvníci akce budou informováni o možnosti pojistit se před riziky v kyberprostoru. 

Konference nabídne možnost vyzkoušet si nejnovější technologie od chytré domácnosti až po virtuální realitu. S těmito tématy poradí nejuznávanější odborníci na kybernetickou bezpečnost v naší zemi.

„Předpokládáme, že bude o účast na konferenci velký zájem, proto neváhejte s přihlašováním na tuto akci. Registrace probíhá na webových stránkách akce. Na uvedeném webu je též umístěn podrobný program celé konference. Vstup je pro všechny účastníky zdarma,“ dodal Roman Kohout.


Zdroj: Krajské listy Karlovaského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.09.2018 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy