Bečov nad Teplou: Muže bodl nožem do hrudníku a šroubovákem do ruky

Karlovarští kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 27letého muže z Toužimi, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Dne 5. října si měl obviněný muž vypůjčit vozidlo značky Volkwagen, který jako neřidič a ještě s platným zákazem řízení všech motorových vozidel vydaný Okresním soudem v Karlových Varech, řídil po různých místech v České republice. O den později přijel do Bečova, kde mu ve vozidle došly pohonné hmoty. Aby mohl pokračovat dál v cestě, potřeboval natankovat, ale protože neměl žádné peníze, rozhodl se jít krást. V pozdních nočních hodinách přišel v Bečově nad Teplou k místnímu domu, u kterého vypáčil vstupní dveře vedoucí do restaurace a poté vnikl dovnitř. Místnost prohledal a odcizil odtud kameru. Poté přešel do obytné části domu, kde vešel do místnosti, kterou začal prohledávat. Zde byl vyrušen majitelem domu. Proti němu měl vyběhnout se šroubovákem a nožem v rukou a požadovat po něm peníze.  Muž se snažil z místa utéct a pachatele v místnosti zamknout, což se mu však nepodařilo. Při vzájemném přetlačování, zranil poškozeného nožem do hrudníku. Poté po poškozeném požadoval zlatý prsten, hodinky a řetízek, které měl na sobě. Bránil se, ale útočník ho bodnul do ruky šroubovákem a kromě řetízku mu měl cennosti sebrat. Řetízek už mu vzít nestihl, neboť byl vyrušen matkou poškozeného muže, která mu pohrozila přivoláním policejní hlídky. Toho se zalekl a z místa utekl. 

Poškozený byl se zraněním převezen k lékařskému ošetření do nemocnice. Kriminalistům muže podrobně popsal a ti ho dopadli. V rejstříku trestů má již několik záznamů, a to zejména v souvislosti s násilnou trestnou činností. Na obviněného muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který akceptoval. Soudce tak během dnešního dne bude rozhodovat o tom, zda muže pošle do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy