Becherova vila připravila online prohlídku výstavy Zdeňka Smetany

Vzhledem k platným vládním nařízením není ani nadále možné navštěvovat galerie, muzea a další kulturní instituce. Pracovníci Interaktivní galerie Becherova Vila v Karlových Varech proto pro své příznivce připravili komentovanou online prohlídku výstavy "Křemílek, Vochomůrka, Rákosníček a další bytosti z kouzelného světa Zdeňka Smetany...a ještě mnoho dalšího."

dezinfekce

Zdeněk Smetana patří k výtvarníkům a režisérům animovaných filmů, kteří svou tvorbou ovlivnili celé generace dětí. Jako animátor a režisér vytvořil zejména během svého působení ve studiu Bratři v triku řadu animovaných filmů a seriálů pro děti i dospělé. Nezapomenutelným se stal především díky zpracování večerníčků podle předlohy Václava Čtvrtka - Pohádky z mechu a kapradí, výstava však představuje i řadu dalších oblíbených večerníčkových postav, jako je například Rákosníček, Štaflík a Špagetka, Kubula a Kuba Kubikula nebo Malá čarodějnice.

Součástí výstavy je také prezentace autorovy volné tvorby - krajinomaleb a krajinných zátiší, kreseb či grafických listů zhotovených technikou suché jehly.

Virtuální prohlídku je možné zhlédnout na facebookovém profilu galerie - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy