Baník čeká utkání ve Vlašimi

Jen pár dní po domácí pohárové bitvě s Ostravou čeká baníkovce návrat do zápasů ve Fortuna:Národní lize. V 10. kole druholigové soutěže se Baník představí ve Vlašimi, kde vyzve místní tým.

dezinfekce

Baníkovci budou jistě chtít navázat na kvalitní výkon proti prvoligové Ostravě a vítězství proti Prostějově v předchozím kole F:NL. Vlašim se naopak nachází v poněkud jiném rozpoložení než Baník. Jejich poslední vítězství se totiž datuje na konec srpna.

Baník má po dobrých výkonech zálusk na další tři body
V zatím posledním zápase ve F:NL hostili baníkovci na svém stadionu tým z Prostějova. Ačkoliv na tom byl Prostějov před vzájemným zápasem z minulého týdne lépe než svěřenci Pavla Horvátha, roli mírného favorita v Sokolově nepotvrdili. Baníkovci totiž v utkání dominovali, což se odrazilo i v konečném výsledku. Už ve druhé minutě se trefil Adam Ševčík a další dvě trefy přidala nejnovější posila v kádru Baníku, slovenský záložník Erik Liener. Baník tak pohodlně a především zaslouženě zvítězil 3:0.

Anglický týden pokračoval pro Baník hned v úterý, kdy se hráči opět představili domácím fanouškům. Tentokráte ve 3. kole MOL Cupu změřil Sokolov síly s ligovou Ostravou. Před dvěma a půl tisíci diváky podal sokolovský Baník opět kvalitní výkon a favoritovi z čela první ligy nic nedaroval zadarmo. Po statečném boji tým prohrál těsně 1:2. Herní projev týmu je však zajímavým příslibem pro zbytek podzimní části F:NL.

"Vlašim má takové kolísavější výkony. Nicméně my jedeme ven, takže budeme chtít dobře bránit a být nebezpeční dopředu. Bude záležet na tom, jak k utkání přistoupíme. Druhá půle proti Ostravě byla hodně dobrá, na ni musíme navázat. Pro kluky to byla velká ukázka, že umí hrát fotbal a umí dostat kohokoliv pod tlak. Ve výkonech jako s Prostějovem a Ostravou musíme pokračovat. Máme k dispozici všechny hráče kromě Vency Vašíčka a vykartovaného Petra Glasera," poznamenal k nadcházejícímu utkání trenér Pavel Horváth. 

Vlašim se radovala z vítězství zatím jen jednou
Zatímco forma Baníku se s výjimkou porážky v Třinci v 8. kole F:NL zvedá, ve Vlašimi je to zatím trochu odlišný příběh. Tým, který aktuálně vede trenér Brožek, v aktuální druholigové sezoně zvítězil zatím jen jednou. Tři body si Středočeši připsali pouze v 6. kole, kdy díky brankám Hadaščoka a Plachého zvítězili 2:0 nad Pardubicemi. Jinak Vlašim nasbírala jen čtyři remízy a stejný počet porážek.

V zatím posledním zápase v lize vlašimští zajížděli na půdu ex-ligové Jihlavy, odkud si odvezli porážku 0:3. Stejně jako Baník, i Vlašim hrála v tomto týdnu zápasu MOL Cupu. V tom se také utkala s ligovým soupeřem, a sice z Příbrami. Favorit na svém hřišti zvítězil jasně 4:1.

Co se týče kádru Vlašimi, jedná se o velmi mladý tým. Nejstaršími hráči v kabině jsou obránce Jakub Štochl (1987) a záložník Ladislav Janda (1987). Zbytek soupisky tvoří fotbalisté narozeni minimálně po roce 1990. Vlašim disponuje mimo jiné i exotickými jmény – příkladem budiž Američan Ahinga Selemani nebo Youssouf Dao z Pobřeží slonoviny. Nejlepšími střelci týmu jsou ale čeští útočníci Vojtěch Hadaščok (5 branek) a Oskar Fotr (3 branky).

Baník se před nedělním utkání nachází na 10. místě v tabulce F:NL s bilancí 3-2-4 a skóre 10:12. Vlašim zaujímá pozici o dvě příčky níže se skóre 11:14 a na kontě má 9 bodů, tedy o dva méně než baníkovci.

Zatím poslední konfrontace mezi Baníkem a Vlašimí proběhla v samém závěru loňské sezony. Tento zápas, který se odehrál v Sokolově v rámci 30. kola na konci května, dopadl lépe pro náš tým. V sokolovském dresu se trefili Jan Kosak a Jan Silný.

Utkání 10. kola F:NL se odehraje v neděli 30.9. od 16:30 hodin.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.09.2018 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy