Aš: Výbušninou poškodil zaparkované služební vozidlo

Ve čtvrtek 3. srpna letošního roku krátce po 11. hodině přišel čtyřicetiletý muž z Aše k místnímu obvodnímu oddělení. Na parkovišti přistoupil k jednomu ze služebních vozidel a pod kapotu umístil po domácku vyrobenou výbušninu.

dezinfekce

Tu následně inicioval zapálením a z místa utekl. Po několika málo vteřinách nastala detonace. Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. K vozidlu byli po výbuchu okamžitě přivoláni hasiči, kteří po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru služebního automobilu. Tímto výbuchem zároveň došlo k poškození pravých předních dveří u vedle zaparkovaného služebního vozidla kolegů ze sousedního Německa.

Výbuch nastal v hustě zastavěné oblasti poblíž panelových domů. Čtyřicetiletý muž si vzhledem ke svému vzdělání a zkušenostem s pyrotechnikou musel být vědom toho, že po prvotním výbuchu může dojít následně k výbuchu služebního vozidla, ale i automobilů zaparkovaných vedle něj a tím k ohrožení lidí bydlících v blízkých panelových domech. Naštěstí při této události nedošlo k žádnému zranění.

Policisté se případem začali okamžitě zabývat a zhruba za hodinu od výbuchu čtyřicetiletého muže zadrželi. Ten poté policistům uvedl, že jedním z důvodů, proč poškodil služební vozidlo, jsou osobní problémy, které v současné době řeší.

Chebští kriminalisté ještě tentýž den zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinů obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí čtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy