Aš: Stavba nového nádraží zahájena

Poklepáním na základní kámen byla včera, tj. 3. 11. 2022, zahájena stavba nové nádražní budovy v Aši. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci investorů, tedy státní organizace Správa železnic (generální ředitel Jiří Svoboda) a města Aše (starosta města Vítězslav Kokoř a místostarosta města Pavel Matala), a zástupce zhotovitele, kterým je společnost BERGER BOHEMIA Plzeň (předseda představenstva společnosti Zdeněk Pilík).

dezinfekce

Stavbě nové výpravní budovy bude předcházet odstranění budovy současné. Demolice má být hotova do února příštího roku a stavba nového nádraží pak do konce roku 2023.

Součástí této investice je také parkoviště s 22 místy, které zainvestuje, stejně jako vybudování nové nádražní budovy, Správa železnic. V prostoru před nádražím se počítá s autobusovou točnou, jejímž investorem je město Aš.

Z nádraží se zachová pouze zastřešení nástupiště do vlaků směřujících do německého Hofu, které projde celkovou renovací.

Stavební práce vyjdou na 68,8 miliónu korun, z toho město Aš se podílí na stavbě autobusového terminálu částkou 7,5 miliónu korun.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy