Aš: Rekonstrukce problematické křižovatky je dokončena

Po téměř sedmi měsících je dokončována největší investiční akce do komunikací v Aši v letošním roce, kterou je rekonstrukce křižovatky ulic Okružní, Jiráskova a Selbská. V současné době je už celý úsek zprůjezdněn bez omezení. Opravu provádí karlovarská společnost KV Realinvest, s.r.o. Cena díla je 17,76 milionu korun (bez daně). Termínem zahájení stavby byl 15. březen 2021, dokončení a předání díla bylo k 30. 9. 2021. Investor stavbu převzal s některými vadami a nedodělky, které zhotovitel odst

dezinfekce

Rekonstrukce této křižovatky byla dlouhodobě jednou z priorit v rámci investic do silniční sítě v Aši. Největším problémem křižovatky, do níž ústí frekventované ulice Okružní a Selbská, které jsou výpadovkou na hraniční přechod Aš – Selb, byla její nepřehlednost. Nebezpečná byla i pro chodce, zejména pro děti, docházející do nedaleké základní školy.

V rámci rekonstrukčních prací byly kromě samotných vozovek vybudovány nové a opraveny stávající chodníky, jsou zde nová místa pro přecházení. Součástí investiční akce je také nové veřejné osvětlení, dva nové autobusové zálivy a další úpravy, které výrazně zlepšily rozhledové poměry a tím i přehlednost křižovatky. Prioritou bylo přitom zejména zvýšení bezpečnosti chodců, ale také co nejbezpečnější průjezd vozidel.

Opravována nebyla jen samotná křižovatka, projekt obsáhl také širší okolí, například Okružní ulici až k nádražní budově a Selbskou až za křižovatku s ulicí Jateční.

Část nákladů pokryje evropská dotace, určená na opravy komunikací.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.10.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy