Aš: Radnice se zaměřila na obchod s chudobou

Bezpečná Aš. To je název pracovní skupiny s účastí zástupců městské a státní policie a vedoucích některých odborů městského úřadu, jejíž první jednání se uskutečnilo v úterý 21. července. Pracovní skupina vznikla kvůli tomu, aby zmapovala situaci ve městě především z hlediska přílivu sociálně slabých obyvatel, přicházejících k nám z vnitrozemí ČR i ze zahraničí, což vede k (na sociálních sítích prezentovaným) obavám starousedlíků o jejich bezpečnost.

dezinfekce

Stěžejním tématem, souvisejícím s touto problematikou, je skupování levných nemovitostí zejména mimoašskými vlastníky, které pak slouží k takzvanému obchodování s chudobou. Jedním z cílů pracovní skupiny je vytvořit tlak na tyto majitele v tom smyslu, aby se jejich nájemníci chovali v souladu se všeobecnými normami a zákony.

„Možné problémy u těchto nemovitostí vidíme například v souvislosti s nakládáním s odpady, se záškoláctvím jejich obyvatel, přítomností nezletilců ve městě ve večerních a nočních hodinách, ve vandalismu a také v tom, zda tato obydlí vůbec splňují podmínky k bydlení či nikoliv. Sociálně slabé spoluobčany nechceme odtud vyhánět, ale chceme, aby se chovali podle běžných norem a starousedlíci tak nebyli vystavování nevhodnému chování a neměli strach vycházet ze svých domovů,“ vysvětlil starosta Aše Dalibor Blažek.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.07.2020 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy