Aš: Radnice chystá úpravy křižovatky a parkoviště u domu s pečovatelskou službou

Křižovatka ulic Tylova, Dukelská a Pivovarská dozná výrazných změn. Počítá s nimi již zpracovaná studie, která řeší nejen samotnou křižovatku, ale také parkoviště mezi Tylovou a Pivovarskou, kde je počítáno s cca 25 parkovacími stáními.

dezinfekce

Podle studie nebude Tylova už průběžnou komunikací, ale před křižovatkou s Dukelskou se připojí kolmo na Pivovarskou, stejně jako Dukelská. Vjezd na parkoviště se přesune z křižovatky do současného výjezdu, tedy naproti restauraci U Tří lipanů, kde tedy bude příjezd i výjezd z parkoviště. Samotné parkoviště, které se nachází v kopci, se odvodní, aby dál nedocházelo k podmáčení budovy restaurace U Radnice. Dokument také řeší prodloužení cyklistické stezky, od jejího konce u domu s pečovatelskou službou, podél Pivovarské ulice a přes parčík do ulice Kamenné. Na základě této studie se zpracovává projektová dokumentace až po stavební povolení.

Chystaná rekonstrukce má dotčené území nejen zkulturnit, úpravy dle platných norem dopravu v tomto úseku také zpomalí a zpřehlední. Jedná se o křížení tří komunikací v kopci, s blízkou základní školou, dvěma restauracemi, nedalekým domem s pečovatelskou službou, a tedy i zvýšenou přítomností chodců. Záměr byl projednán a podpořen v dopravní komisi při Radě města Aše.

Společně s tímto projektem je připravováno zlepšení parkování u nedalekého domu s pečovatelskou službou. Objekt je situován na nevhodném místě, projektantům se tu proto podařilo zajistit jen sedm parkovacích míst, umístěných do zářezu v terénu proti vchodu do objektu.

Studie je zpracovaná chebskou společností Dopravní stavby a venkovní architektura.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy