Aš: Radnice chce navýšit podporu lékařům

Dotační program na podporu dostupnosti zdravotní péče v letech 2024 – 2026. To bylo jedno z témat mimořádné schůze Rady města Aše dne 16. října. Rada města návrh podpořila a zastupitelům doporučila dotační program schválit. Návrh zastupitelé projednají na zasedání 25. října.

dezinfekce

Město svůj motivační program pro lékaře k dispozici mělo do prosince 2022, kdy byl zastupitelstvem zrušen. Tento nový, pokud bude schválen, začne platit od 1. 1. 2024. V pravidlech došlo k navýšení celkového objemu finančních prostředků z původní výše 1,5 miliónu na 2,5 miliónu korun.

Dotační program má za přesně daných podmínek finančně podpořit lékaře při zřizování nové praxe - odbornost praktické lékařství pro dospělé, praktické lékařství pro děti a dorost, praktické zubní lékařství a ambulantní péče lékařů – specialistů, stejně jako stávající lékaře. 

Dotace jsou v návrhu určeny na vybavení ordinací a diagnostické přístroje (pro příchozí i stávající lékaře), úhradu provozních nákladů a bydlení (pro příchozí lékaře).

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši

Zdroj: Město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy