Aš: Připravují se úpravy prostranství u vstupu do úřadu

Na mimořádné schůzi dne 7. dubna 2021 Rada města Aše schválila podání žádosti o dotaci na úpravu prostranství před budovou Městského úřadu v Kamenné ulici. Zároveň doporučila zastupitelstvu města schválit zařazení celkové částky do rozpočtu města v průběhu roku 2021, za podmínky získání dotace.

dezinfekce

Projekt na úpravu okolí vstupu do budovy městského úřadu řeší oddělení pěších od automobilové dopravy, nové parkoviště se zhruba dvacítkou parkovacích stání je zamýšleno do prostoru mezi úřadem a panelovým domem v Moravské ulici, s vjezdem a výjezdem do uvedené ulice.

Žádost o dotaci se týká pouze samotného prostranství před vchodem do budovy, kde má kombinací zpevněných ploch a zeleně vzniknout příjemný a hlavně bezpečný přístup do vchodu úřadu. Předpokládaná cena díla je cca 1,2 milionu korun, přičemž dotace by činila až 80 % nákladů.

Úpravou okolí vstupu by se fakticky dokončily práce na budově z let 2014 a 2015, kdy byl hlavní vchod nově situován do Moravské ulice, tedy do místa, v jehož blízkosti parkují služební auta úřadu.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy