Aš: Přibývají přeshraniční cyklostezky, při jejich propagaci je potřeba koordinovaný přístup

Spolupráce na propagaci právě dokončované Perlové cyklostezky, která propojí Aš s německými městy Selb – Plössberg, Schönwald, Rehau a Oberkotzau. To bylo stěžejní téma dnešní (31. 1.) návštěvy starosty města Rehau Michaela Abrahama a tajemníka tamějšího úřadu Hanse – Petera Zeeha na ašské radnici. S místostarostou Aše Pavlem Matalou diskutovali možnosti, jak pomoci turistickému ruchu v česko – německém příhraničí právě podporou rekreační cyklistiky.

dezinfekce

Na příští schůzku, připravovanou na měsíc únor, pak bude pozván Petr Červený, projektový vedoucí Bavorsko – českého lázeňského cykloregionu, se kterým by měly být diskutovány už konkrétní návrhy.

Kromě Perlové cyklostezky, která má být dokončena na podzim tohoto roku a bude dlouhá cca 35 kilometrů, mají vyznavači jízdních kol možnost využívat již dříve vybudované cyklostezky Mostní, vedoucí z Mokřin na Selb a Wunsiedel a Podél Halštrova, která začíná v Doubravě a směřuje do saských lázní Bad Elster a dál do Adorfu a Oelsnitz.

Četnost cyklostezek a cyklotras, propojujících náš region s blízkým německým příhraničím, si dle účastníků schůzky vyžaduje koordinovaný postup při tvorbě propagačních materiálů i samotné propagaci cyklistiky jako produktu turistického ruchu. Ta nabízí nejen sportovní vyžití, ale také relaxaci v přírodě, kterou vyhledává čím dál víc lidí.

Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši
Zdroj: Město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy