Aš: Práce na stavbě nové umělecké školy pokračují

Rekonstrukce části objektu Kulturního centra LaRitma, kde vzniká nové zázemí pro základní uměleckou školu, je akcí, která byla zahájena už v roce loňském, přičemž její dokončení je dle smlouvy o dílo plánováno k 31. květnu roku letošního.

dezinfekce

Komplex základní umělecké školy a kulturního centra představují dva navzájem propojené objekty č. p. 42 a 43 v Kostelní ulici. Součástí stavby jsou také úpravy okolí budov a přístavba s vlastním vchodem. Rekonstrukci provádí společnost RMC STAVBY Cheb, cena z výběrového řízení je 39 miliónů korun bez DPH ve výši 21 %.

V těchto zimních měsících se zhotovitel zaměřil na práce uvnitř budovy. Prostory chodeb, učeben, baletního sálu, zázemí pro vyučující, skladů a sociálních zařízení jsou ve stádiu závěrečných úprav omítek a montáží sádrokartonů.

Už před koncem roku došlo na zastřešení přístavby, v brzké době budou v přístavbě osazována okna.

Svažité okolí centra se na jaře upraví schodišti, sítí chodníčků, veřejným osvětlením a opěrnými zdmi. V místě budou vztyčeny čtyři ocelové věže, propojené s terénem úzkými lávkami, v obdobném provedení jako už stojící únikové schodiště, tedy s opláštěním z ocelových tenkostěnných profilů.

Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy