Aš: Policisté zachránili život věšícímu se muži

CHEBSKO – Hlídka muže odřízla a poskytla mu první pomoc. 

dezinfekce

Ze začátku měsíce července 2017 policisté z Obvodního oddělení Aš prověřovali oznámení, že se v parku u ulice Nádražní nachází muž, který se chce oběsit.

Hlídka v době příjezdu na místo uviděla stojícího muže vzdáleného padesát metrů od nich. Ten se však uvolnil, jako by chtěl spadnout na zem a policisté si všimli, že zůstal vyset za krk na stromě. Policisté běželi k muži, který se právě pokusil oběsit. Všimli si, že muž má kolem krku pevně utažený provaz přivázaný k větvi stromu. Provaz byl pevně napnutý a muž chrčel vlivem utažení smyčky.

Jeden z policistů muže chytil kolem trupu a tlačil ho směrem proti provazu, aby uvolnil jeho tah. Druhý policista okamžitě odřízl provaz a poté mu uvolnili dýchací cesty. Policisté na místo přivolali lékaře a do jeho příjezdu muže uklidňovali a kontrolovali jeho životní funkce. U muže bylo zjištěno orientační zkouškou, že je pod vlivem návykové látky.

Osmatřicetiletý muž policistům sdělil, že o sebevraždu se nepokusil poprvé. Oběsit se pokusil z důvodu rozepře s tchýní. Muž byl převezen na ošetření do Nemocnice v Chebu.

prap. Bc. Daniel Dvořák

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy