Aš: Odcizili platební kartu a telefon

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, které obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Na začátku měsíce únor 2018 přišli oba zmínění muži do jedné z heren v Aši, kde dostali nápad, že by mohli odcizit věci z batohu ženy, která ho nechala ležet na židli. V nestřeženém okamžiku měl tedy pětapadesátiletý muž zakrýt svým tělem židli tak, že na ní nebylo vidět a druhý, třiačtyřicetiletý, muž z ní pak měl vytáhnout mobilní telefon a peněženku, ve které měly být osobní doklady ženy, finanční hotovost přes pět tisíc korun a také platební karta. Oba dva muži pak měli z herny společně odejít a jet k bankomatu v SRN. Zde se jim však pomocí platební karty nepodařilo vybrat žádnou finanční hotovost, a tak přejeli zpět na území České republiky. Zde se jim mělo podařit hotovost vybrat, a to i z toho důvodu, že žena měla mít v peněžence napsaný PIN kód své platební karty.

Případ objasnili policisté z Obvodního oddělení Aš, kteří zjistili totožnost mužů, jež se měli skutku dopustit, a to na základě výborné místní a osobní znalosti.

Třiačtyřicetiletý muž byl navíc v posledních třech letech za přečin krádeže již potrestán a nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let. Pětapadesátiletému muži pak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Na oba muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Okresní soud v Chebu oba muže umístil do vazby.

prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy