Aš: Odcizeným vozidlem ujeli 500 kilometrů

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže a devětadvacetileté ženy z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Dvojice se měla v nočních hodinách ze čtvrtka 10. června na pátek 11. června letošního roku procházet ulicemi Aše. Na parkovišti si měli všimnout neuzamčeného zaparkovaného osobního automobilu značky BMW.

dezinfekce

Když začali vozidlo prohledávat, tak měli ve spínací skříňce objevit klíč. Za jeho použití měli s automobilem z parkoviště odjet.

Když v ranních hodinách v pátek 11. června padesátiletý cizinec přišel na parkoviště a své vozidlo nenašel, tak vše oznámil na policii. Policisté z Obvodního oddělení Aš se případem začali okamžitě zabývat. Po provedených šetřeních se s policisty krátce po 12. hodině telefonicky spojil sedmadvacetiletý muž, který uvedl, že odcizené vozidlo značky BMW jede nejspíš před ním. Policisté se za odcizeným automobilem vydali. U obce Výhledy vozidlo značky BMW, které již bylo pronásledováno policisty, zastavilo u lesní cesty. Dvojice obviněných měla okamžitě začít utíkat do lesa. Policisté se za nimi vydali a po několika metrech za použití donucovacích prostředků dvojici zadrželi.

Následně bylo zjištěno, že dvojice odcizeným vozidlem ujela přibližně 500 kilometrů. Kromě toho měli z automobilu odcizit parfém, sluchátka, cigarety či třeba i pánský gel na obličej.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit včetně odcizení vozidla celkovou škodu přibližně 250 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.06.2021 16:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy