Aš: O nové podobě nádraží nebylo doposud rozhodnuto. Radnice preferuje záchranu současného

Zrekonstruované nádraží v nynější velikosti, opravené po odbourání nepotřebných částí a zbourání stávajícího a stavba zcela nového. To jsou tři varianty, se kterými počítá studie, na jejímž vypracování se nyní dohodlo vedení města Aše se zástupci státní organizace Správa železniční dopravní cesty a a.s. České dráhy.

dezinfekce

Vedení Aše prosazuje rekonstrukci stávající budovy, ať po ubourání či nikoliv. Ašské nádraží vnímá jako průmyslovou památku, ukázku architektury ze 70. let minulého století, o niž by bylo škoda přijít.

Město Aš chce s dopravci vytvořit společný projekt, který bude počítat se zachováním nádražní budovy, přičemž její část by mj. sloužila jako dopravní terminál pro autobusovou dopravu se zázemím pro řidiče.

Město by mělo v rámci společného projektu financovat rekonstrukci autobusové točny, jež s nádražím sousedí, a stavbu krytého nástupiště pro tři autobusy. Součástí záměru je také parkoviště, městský mobiliář a úprava zeleně.

“Nejvhodnější formou partnerství by byla smlouva o spolupráci. Znamenalo by to jeden projekt, jedno výběrové řízení na obě části, město by pak hradilo svou část a SŽDC zase svou,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

„Další jednání o budoucnosti ašského nádraží, které je ve špatném technickém stavu, proběhne na konci června, kdy už by měl mít architekt k dispozici první návrhy,“ doplnil Dalibor Blažek.

Aš na vyřešení situace s budovou hlavního nádraží poměrně spěchá. Limitujícím je přitom rok 2022. V roce 2023 proběhnou česko – bavorské týdny přátelství a s ašským nádražím se v rámci této akce počítá jako s místem, kudy budou do města proudit turisté ze sousedního Selbu.

Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.05.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy