Aš: Mladíci nalezli platební kartu

Dvojice mladíků ve věku 20 a 19 let měla ve druhé polovině května letošního roku najít u schodiště před jedním z obchodních domů v Aši platební kartu. Devětašedesátiletá majitelka měla u ztracené platební karty navíc lísteček s PIN kódem.

dezinfekce

Dvojice mladíků tak neváhala a s nalezenou platební kartou zamířila k bankomatu. Po vložení platební karty do terminálu měli mladíci zadat PIN kód a následně se dotazovat na finanční zůstatek, ovšem v tu dobu již byla platební karta zablokována. Bankomat tak kartu již nevydal a mladíci tedy finanční prostředky nevybrali.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání této dvojice, kterou obvinili ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V případě prokázání viny hrozí oběma mladíkům trest odnětí svobody až na dva roky.

PREVENCE:
CHRAŇTE SVÉ ÚSPORY
Jak své úspory ochránit tak, aby z nich neměl radost někdo úplně cizí? Na svůj majetek bychom měli dávat velký pozor, neboť se může stát terčem kapsářů, ale i jiných podvodníků.
-  Nikdy nenechávejte u své platební karty PIN kód.
-  Svou platební kartu zásadně nikomu nepůjčujte.
-  Nikomu nesdělujte svůj PIN kód.
-  Pokud budete vybírat peníze z bankomatu, přistupujte k němu jednotlivě.
-  Nezadávejte v blízkosti cizích osob svůj PIN kód.
-  Pokud dojde ke ztrátě či odcizení platební karty, ihned proveďte její blokaci a tyto informace ohlaste neprodleně na Policii ČR.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.09.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy