Aš: Město nechce Jiskru a neprodá ubytovnu za 8,5 miliónu korun

Město takto reaguje na dva články v Chebském deníku z 25. května 2017. V názvu prvního je uvedeno, že „Město bude vlastnit TJ Jiskra“, ve druhém (pod titulkem „Ubytovnu prodají za 8,5 miliónu) se píše, že “ubytovnu v Nedbalově ulici v Aši povolila ašská radnice prodat za 8,5 miliónu korun“.

dezinfekce

Oba články popisují rozhodnutí zastupitelů z dubnového zasedání. Na schůzi bylo odsouhlaseno a také v tiskové zprávě prezentováno, že „Zastupitelé schválili majetkové vypořádání s TJ Jiskra Aš. Mj. dojde ke koupi areálu fotbalového stadionu Střelnice městem Aš za 1 Kč s tím, že TJ bude areál i nadále využívat. Město Aš zpracuje studii výstavby nového zázemí pro oddíl kopané. Uzavřena bude také dohoda o ukončení právních vztahů vyplývajících ze smlouvy o půjčce peněz a ze smlouvy o budoucí smlouvě kupní. Poté nebudou mít obě strany vůči sobě žádné závazky a pohledávky – město Aš tedy již nebude zavázáno k převzetí zbývajícího majetku TJ (areál Tyršova domu a ubytovna v Dukelské ulici), TJ nebude městu Aš vracet půjčku z minulosti ve výši 1,6 miliónu korun. Součástí dohody je také převedení pruhu pozemku pod plotem Tyršova areálu v Janáčkově ulici na město, které nevzhledný plot z vlnitého plechu v rámci oprav komunikace Janáčkovy vymění za nový“.

"Z uvedeného je tedy zřejmé, že se jedná o majetkové a právní vypořádání mezi dvěma subjekty – městem Aš a tělovýchovnou jednotou. Co se týče ubytovny v Nedbalově ulici, zde je postup zcela opačný, než jak se uvádí v článku. Ubytovnu město Aš nemůže prodat už jen proto, že není jejím vlastníkem, ale usiluje naopak o její koupi. K tomu jsme v tiskovém sdělení uvedli: „Usnesením zastupitelé schválili odkoupení objektů ubytovny za desetinu odhadní ceny, která činí 8,5 miliónu korun, s podmínkou proinvestování zbývající části této odhadní ceny. Schválený záměr má sociální rozměr. Karlovarský kraj nabízí tuto ubytovnu k prodeji jako svůj nerentabilní majetek a město Aš, které v současné době nedisponuje žádnými volnými byty ani ubytovnou pro naléhavé případy nebo pro sociálně potřebné, chce ubytování ve formě sociálního bydlení v Nedbalově poskytovat i nadále. V Nedbalově v současné době bydlí ca 45 osob, z nichž více než polovina jsou důchodci a lidé žijící na sociálních dávkách,“ uvádí na pravou míru Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy