Aš: Město chystá úpravy MŠ v Neumannově ulici

Rekonstruována budou sociální zařízení, pořízen nový zdroj tepla pro vytápění a přípravu teplé vody, nové rozvody elektroinstalace, vnitřního vodovodu a kanalizace a úpravu systému ústředního topení. Počítáno je i s výměnou dveří, jídelního výtahu a střešní krytiny.

dezinfekce

Bude řešena výměna zdroje tepla – stávající dosluhující plynové kotle budou vyměněny za nové kondenzační plynové kotle. Zařízení na akumulaci dešťové vody bude sloužit pro zalévání zahrady.

Právě na energetické úspory byly podány dvě žádosti o dotace. Na instalaci systému nuceného větrání s rekuperací tepla do kuchyně a výukových prostor a instalaci fotovoltaického systému bude poskytnuta dotace z Operačního programu životní prostředí ve výši 3,1 miliónu korun. Druhá žádost o dotaci na pořízení nového zdroje vytápění, podaná v červnu (660 tisíc Kč) zatím schválena nebyla.

V oblasti hospodaření se srážkovými vodami se připravuje například výměna asfaltu na chodnících za propustný povrch mlatový a technologie dalšího využívání dešťové vody.

V současné době se zpracovává projektová dokumentace, která počítá s vyžádanými dotacemi. Realizace tohoto záměru je naplánována do konce roku 2023, město rekonstrukci předpokládá už v příštím roce.

Částečnými úpravami prošla budova této školy už v roce 2009, kdy byla zateplena fasáda a vyměněna všechna okna a venkovní dveře.

Budova mateřské školy byla postavena v roce 1976 a otevřena v březnu 1977.


Zdroj: město Aš

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy