Aš: Město chystá stavbu městské sportovní haly

V posledních 20 letech město Aš investovalo do rekonstrukcí, výstavby a příprav nových sportovišť desítky milionů korun. Jen namátkou: postaven byl nový areál na vrchu Háj a nová kuželna v ulici Gustava Geipela, v několika etapách byl modernizovaný plavecký bazén, proběhla celková rekonstrukce a přístavba tělocvičny v ulici Gustava Geipela, dále nová školní hřiště u základních škol, úprav se dočkal i lyžařský areál, chystá se stavba zázemí pro fotbalisty u stadionu Střelnice, atd.

dezinfekce

Sportovištěm, na které se ještě nedostalo, je tělocvična Keller. Budova, stojící na okraji města v místě bývalých kasáren, je již za zenitem, neodpovídá běžným uživatelským standardům, a nákladný je i její provoz.

Rozhodnuto bylo proto tělocvičnu, kterou město získalo po převzetí kasáren do svého majetku v 90. letech minulého století, už neopravovat, ale připravit na tomto místě výstavbu nové víceúčelové sportovní haly se zázemím. Pro umístění městské haly hovoří několik výhod: lokalita se nachází na okraji města, pozemek je dostatečně rozlehlý, takže se sem vejde parkoviště a případně další venkovní hřiště, na stavbu sportoviště je parcela vyčleněna dle územního plánu. Umístění haly do tohoto místa nahrává rovněž fakt, že se nachází v malém trojúhelníku mezi dalšími třemi sportovními areály – stadionem u Tyršova domu, plaveckým bazénem a sportovním areálem na vrchu Háj.

„Hala by měla plnit několik funkcí. Kromě moderního sportoviště pro obyvatele města by dle mého měla také umožňovat ubytování mimoašských sportovců, kteří k nám stále více přijíždějí na různá soustředění. V neposlední řadě by se měla stát zázemím pro správu sportovišť, kterou pro město vykonává společnost AŠSKÉ LESY. Ta ale své prostory do současné doby nemá, chybí například na uskladnění techniky,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

V tomto roce proběhne soutěž na zpracovatele studie. Její zadání připraví a předloží orgánům města pracovní skupina, v níž bude mj. také správce sportovišť, zástupci sportovních oddílů a architekt. Studie by měla být k dispozici v příštím roce. Po zpracování projektové dokumentace se s vlastní realizací  počítá v letech 2023 nebo 2024.

Na přiložených fotografiích je hala Keller a okolní pozemky.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 20.09.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy