Aš: Krytý bazén čeká rekonstrukce

Krytý plavecký bazén je z roku 1978 a venkovní areál z roku 2002. Obojí by se mělo modernizovat. Projektová dokumentace rekonstrukce krytého bazénu je již dohotovena. Počítá například s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou a vzduchotechnikou.

dezinfekce

Zachována má být oblíbená parní sauna, naopak přibýt by měl malý „saunový svět“, s finskou saunou a biosaunou. Nerezové bazénové vany nahradí nynější betonové, upraví se dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítáno je s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení.

Vyhotovení projektu bylo zadáno společnosti ŠUMAVAPLAN Bořanovice - Pakoměřice. Za projekt město dle smlouvy zaplatí 2,42 miliónu korun. Rozpočet této části rekonstrukce bazénového komplexu je cca 100 miliónů korun. Na úpravy chce město Aš požádat o dotaci u Národní sportovní agentury. Rekonstrukce bazénu je nezbytná, protože do budoucna bude provoz v souvislosti s požadavky na hygienické normy neudržitelný.

V tomto týdnu proběhlo jednání s uvedenou projekční kanceláří, která připravuje studii úprav venkovní části, tj. prostoru mezi bazénem a Havlíčkovou ulicí a také areálu venkovních bazénů. V této části stavby se bude mj. řešit parkování návštěvníků bazénu a posezení v předzahrádce. Parčíku před bazénem má být v maximální míře zachován jeho přírodní ráz.

Nový venkovní bazén je navrhován se dvěma dráhami a atrakcemi, s vlastní technologií úpravny vody, která by nebyla závislá na úpravně vody ve vnitřním bazénu. Vzhledem k malému počtu teplých dnů v Aši se nebude jednat o žádný „vodní svět“, ale pouze o možnost osvěžení a vyřádění menších dětí. Cenu v této době město ještě nezná, navrhovaný koncept bude teprve předložen radě města ke schválení, ev. dalším úpravám.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy