Aš: Kradli vše, co jim přišlo pod ruku

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pěti osob ve věku 18, 25, 30, 34 a 38 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Obvinění měli společně či v některých případech každý sám odcizit od prosince minulého roku do konce ledna roku letošního několik věcí. Zaměřili se především na drogerie a zaparkované osobní automobily na Chebsku.

dezinfekce

Například třicetiletý muž měl nejdříve z jedné z drogérií v Aši odcizit několik dárkových balení kosmetiky. Poté se společně s pětadvacetiletým mužem vydali do hypermarketu v Aši, kde si měli několik minut prohlížet vystavené zboží. Následně si měli pod oblečení uschovat deset lahví alkoholu a z prodejny odejít bez zaplacení.

Pětadvacetiletý muž měl kromě toho vniknout společně s osmadvacetiletým obviněným do nezajištěného zaparkovaného vozidla v Aši. Automobil měli prohledat a nakonec z něj odcizit téměř vše, co jim přišlo pod ruku. Vzít měli kameru do vozidla, různé kabely, powerbanku, hasicí přístroj či sluneční brýle. To ale nebylo ze strany této dvojice vše, protože v Aši měla vniknout ještě do dalších dvou zaparkovaných vozidel. A znovu z nich měli odcizit téměř vše. Kromě startovacích kabelů a kompresoru měli vzít třeba i přepravní tašku na psa.

Celkem má mít tato pětice na svědomí jedenáct krádeží. Tímto jednáním měli způsobit škodu téměř 35 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí obviněným ve věku 18, 34 a 38 let trest odnětí svobody až na dva roky. Mužům ve věku 30 a 35 let hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustili v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 05.03.2020 10:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy