Aš: Den Ašanů měl letos průvod městem (TV Západ)

V letošním roce se premiérově během Dne Ašanů konal průvod městem. Cílem byl areál na Vrchu Háj, kde se konal od 13 hodin další program.

dezinfekce

„Start byl v půl jedné, v době, kdy Ašáci obědvají, tak jsem se obával, že lidí bude málo, ale je vidět, že mé obavy byly liché. Byli bychom rádi, aby se z toho průvodu stala tradice. Slavnosti pojímáme jako Den Ašanů a byli bychom rádi, kdyby v tom průvodu, postupně tak, jako je to běžné u našich bavorských sousedů, vlastně i u saských, se zapojily spolky, organizace tak, aby tím průvodem lidé došli sem na Vrch Háj a zde vyvrcholily slavnosti. Takže letos začátek a myslím si, že povedený,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

Moderátorem akce nazvané Česko-saské spolkové slavnosti byl známý bavič Petr Rychlý. Přítomné pozdravil starosta města Adorf a pozval na blížící se velkou akci.

„Sedmého a osmého září slavíme v Adorfu 725. výročí města Adorf a také je to slavnost všech Vogtlanďanů. Bude to krásný víkend s mnoha překvapivými událostmi. Očekáváme velkou návštěvnost a doufáme, že budeme moci přivítat i vás,“ pozval všechny starosta Adorfu Rico Schmidt. 

V rozsáhlém areálu se našlo dostatek lákadel u stánků s občerstvením, kolotoče i ukázky života národnostní menšiny Mongolů. Nechyběli aští chovatelé drobného zvířectva. 

Na pódiu došlo k vyhodnocení závodů týdenního bikerského kempu i pokřtění omalovánek s tématikou ašských pověstí. Představily se také tři dívčí taneční skupiny z Adorfu. Energickou show předvedli bubeníci Wildsticks. V odpoledním a večerním programu pak vystoupila Heidi Janků, Dalibor Janda a Kristýna. Areál brzy zažije další velkou akci.

„V Selbu bude probíhat 11. ročník festivalu Mediaval. Je to největší evropský festival středověké hudby. Na festival se sjíždí fanoušci nejenom z Evropy, ale z celého světa. Právě organizátoři ze Selbu nás požádali, zda by bylo možné udělat festival přeshraniční. Letos poprvé do toho vstupujeme – takže část toho festivalu se bude pořádat i v Aši, jsme na to velmi zvědavi,“ prozradil Blažek.

Festival, jehož součástí bude kromě řady kapel i středověký trh a tábor, prověří také přilehlý kemp. Bližší informace hledejte na stránkách www.festival-mediaval.com.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy