Aš: Cizinec nezastavil policejní hlídce. Vyskočil za jízdy z auta a dal se na útěk

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání proti sedmadvacetiletému cizinci, který se měl dopustit zločinu podílnictví. Cizinec měl od neznámé osoby za úkol, aby za úplatu převezl odcizené vozidlo značky Mercedes v hodnotě přes 2,5 milionu korun ze SRN do Polska.

dezinfekce

Když si vozidlo, které bylo již v době jeho příjezdu nastartované, převzal poblíž města Frankfurt, jel s ním podle předem nastavené navigace. V té době ho chtěla zkontrolovat hlídka německé policie. Muž jim však nezastavil a začal ujíždět. Následně došlo k přeshraničnímu pronásledování, protože řidič vozidla Mercedes překročil hraniční přechod Selb – Aš. Na obchvatu města Aš, tedy již na území České republiky, pak cizinec přibrzdil, z vozidla za jízdy vyskočil a dal se na útěk. Vozidlo, které samovolně zastavilo mimo vozovku, pak dojeli němečtí policisté. Ti kontaktovali prostřednictvím Společného centra česko-německé policejní a celní spolupráce své české kolegy. Policisté z Obvodního oddělení v Aši se neprodleně zkontaktovali s německými kolegy a okamžitě začali pátrat po uvedeném cizinci. Toho během tří hodin vypátrali v jednom z ašských hotelů.

Kriminalisté umístili sedmadvacetiletého cizince do policejní cely a v nejbližší době podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody na dvě léta až šest let. 

prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy