Aš: Cizinec financoval a organizoval velkokapacitní pěstírnu

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje z protidrogového týmu Krystal v lednu letošního roku odhalili v Aši velkokapacitní pěstírnu rostlin konopí. Na místě zadrželi 36letého cizince, který měl indoor způsobem pěstovat rostliny konopí.

dezinfekce

Při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor kriminalisté zajistili mimo jiné 700 kusů vzrostlých rostlin a více jak 10 kilogramů sušiny konopí. Odhadovaná cena prodeje na černém trhu zajištěných drog byla vyčíslena na 2,5 milionu korun. 

Dne 23.11.2017 zahájili krajští kriminalisté trestní stíhání 56letého cizince jako obviněného z účasti na spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy formou organizátorství. Obviněný muž měl mimo jiné financovat a obstarávat potřebná zařízení a komponenty k pěstování marihuany indoor způsobem ve velkokapacitní pěstírně v Aši.

Dne 25.11.2017 rozhodl soudce Okresního soudu v Chebu o vzetí obviněného do vazby. V současné době je obviněný ve vazební věznici. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na 12 let.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy