Aš: Chytily zlodějku a zachraňovaly lidský život

Dva úspěšné zákroky si v posledním období připsala dvojice asistentek prevence kriminality při Městské policii v Aši.

dezinfekce

Počátkem listopadu prováděla asistentka prevence kriminality Edita Forštová kontrolu veřejného pořádku v okolí bývalého obchodního domu Prior na Hlavní ulici, přičemž si všimla,  jak neznámá dívka u nedaleké autobusové zastávky vytrhla jiné dívce z ruky mobilní telefon a snažila se s tímto utéct.

„Asistentka neváhala a společně s poškozenou a dále pak sama se snažila pachatelku loupeže zadržet. Pachatelku asistentka ve spolupráci s osloveným kolemjdoucím mužem dostihla až v ulici Šaldova. Mobilní telefon však u sebe neměla. Ten byl následně ve spolupráci s městskou policií nalezen odhozený v trávě ve směru útěku podezřelé. Strážníky městské policie byla pachatelka přečinu krádeže předána hlídce Obvodního oddělení Policie ČR v Aši k dalšímu opatření. Nepoškozený mobilní telefon byl dívce vrácen,“ popsal pohotový zákrok uvedené asistentky Dalibor Bláha z Městské policie v Aši.

Hlavní ulice byla místem, kde došlo k dalšímu úspěšnému zákroku asistentky prevence kriminality. Asistentka Dana Šejnová se při kontrole veřejného pořádku nacházela rovněž u autobusové zastávky u bývalého obchodního domu Prior v centru města.

Asistentka byla přítomna události, u které se značnou měrou podílela na záchraně života a zdraví nezletilého dítěte. To potřebovalo akutní pomoc při silném epileptickém záchvatu. Dítě bylo následně odvezeno do nemocnice a dle informací je nyní v pořádku. K této dramatické události došlo v říjnu.

Zdroj: Město Aš



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy