Aš: Chystá se rekonstrukce části průtahu městem (TV Západ)

Dlouho připravovaná krajská investice do průtahu Aší dostala do fáze zadávacího řízení. Komplexní opravy komunikace se rozloží do dvou let, řidiči i obyvatelé se budou potýkat s omezeními.

dezinfekce

"Jedná se o téměř 3 kilometrový úsek od kruhového objezdu na Žďár až po vrchní část města. Měla by stát zhruba 145 milionů korun. Uvidíme, co nám ukáže výběrové řízení. Na této částce se město Aš podílí zhruba dvaceti miliony korun, protože to bylo připravováno jako společná akce Krajské správy údržby silnic a města Aše. Předpokládáme, že se bude dělat v etapách tak, aby k tomu omezení došlo co nejméně. Budou vytyčeny objízdné trasy. Těch ale moc na Ašsku není, takže určitě to bude mít nějaký negativní dopad zejména na obchodníky. Ale ono se to jinak udělat bohužel nedá," uvedl náměstek hejtmana Dalibor Blažek. 

V rámci projektu se počítá nejen s výměnou konstrukčních částí, ale také revitalizací dopravních nepojení, vybudováním parkovacích stání, opravou chodníků a obměnou veřejného osvětlení. 

"Tak jak je to v posledních letech běžné, tak dopravní inženýři a dopravní inspektorát se snaží zpomalit dopravu ve městech a tudíž zužovat silnice. A tato komunikace je široká a proto tam zbývá dost místa na parkovací místa, na parkovací stání, která jsou dneska v každém městě nutná," dodal Blažek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy