Aš: Bazén čeká kompletní rekonstrukce

Nerezové bazénové vany místo nynějších betonových, saunové centrum místo prázdného bytu po správci, úpravy dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, nové šatny, zateplený plášť budovy, včetně výměny skleněných výplní, nové interiéry, nové technologie úpravy vody a fotovoltaického systému, modernizace vnitřního osvětlení. To jsou základní požadavky na projekt kompletní rekonstrukce krytého bazénu v Aši, jehož zpracování se loni ujala společnost ŠUMAVAPLAN Bořanovic

dezinfekce

Za projekt město dle smlouvy zaplatí 2,42 miliónu korun. Předpokládaná cena rekonstrukčních prací bude známa až po zhotovení projektu, už nyní je zřejmé, že se  bude pohybovat v řádu desítek miliónů korun.

Postupná modernizace plaveckého bazénu v Aši přitom probíhá už několik let. Jedná se ale o investice, nutné pro udržení provozu bazénu.

Připomenu: V roce 2009 se za zhruba šest miliónů korun opravila a zateplila střecha bazénu. Na podzim roku 2012 společnost JUMING Heřmanův Městec provedla výměnu technologií úpravny bazénové vody. V roce 2013 byla opravena sociální zařízení v pánské části, o rok později proběhly rekonstrukční práce sociálních zařízení, vyhrazených pro ženy. V roce 2014 byl také pořízen solární systém, instalovaný na střechu bazénu, došlo také na propojení venkovního areálu s vnitřními bazény. V roce 2016 byly v bazénu opraveny rozvody ústředního topení.

„Radnice nemá ambici budovat v Aši nové aquaforum, kterých je tu v okolí hned několik, ale modernizovat bazén zejména pro plavání a výuku plavání. Jednat se bude o modernizaci zásadní, odpovídající současným trendům, která umožní provozování našeho bazénu zase na další roky,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

Ašský bazén byl v rámci tzv. akce Zet (neplacená pracovní činnost obyvatel za komunismu) uveden do provozu v roce 1978. Tvoří jej dva bazény, malý pro nejmenší a začínající plavce, a velký, s délkou 25 metrů a šířkou 12 metrů. Pro relaxaci je k dispozici teplá parní lázeň. Pro svůj chod využívá vodu z nedalekého pramene.

Na provoz bazénu město ročně doplácí cca 7,5 miliónu korun. V době „předkoronavirové“ sportoviště  využívalo ročně na 50 tisíc návštěvníků.

Zdroj: Město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 20.01.2022 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy