4 důvody, proč vás cvičení na rotopedu bude bavit víc než jízda na kole

Jezdíte rádi na kole? Kdo by nejezdil. Ovšem pomalu nám začíná zima a ta, jak známo, cyklistice moc nepřeje. Rotopedy jsou tak skvělou alternativou pro mrazivé či deštivé dny. A my vám řekneme proč.

dezinfekce

Sníh, náledí, Vánoce a kila navíc

Zima je samozřejmě krásné roční období, obzvlášť když sněží. A co teprve Vánoce. Kdyby byly zasněžené, určitě by se nikdo nezlobil.

Jenže ono to není jen o pozorování zasněženého světa zpoza okna obýváku. A pokud ano, můžeme pak pozorovat i úbytek svalů a přibývání kil navíc. A o to nikdo nestojíme. Ovšem nestojíme ani o to jezdit na kole na náledí a riskovat pád pod auto. Ani se s kolem nechceme brodit tou břečkou, co zůstane po posolení zasněžených či namrzlých cest a chodníků.

Pořiďte si domů rotoped a budete si moct začít užívat i ten pohled z okna na poletující sníh, aniž by vám současně šla váha nahoru. A uvidíte, že si nakonec jízdu na rotopedu oblíbíte minimálně stejně, jako tu na kole.Tohle jsou naše hlavní důvody.

1. Šetříte čas

Než se vydáte na kolo, chce to přípravu. Převléct se, nachystat si pití, věci s sebou, nic nezapomenout. Pokud jste žena, tak přichází na řadu i další nezbytnosti, jako učesat se, případně nahodit aspoň řasenku. Taky musíte vytáhnout ven kolo.

To vše odpadá, pokud máte doma rotoped. Můžete na něj nasednout třeba i v pyžamu či spodním prádle. Rotopedu je to jedno. Vlasy si můžete nechat, jak jsou, nebo je je stáhnout do obyčejného culíku, aby vám nepřekážely. Vytahovat rotoped taky nemusíte, protože je vždy připravený.

A pití stačí, když si napustíte či nalijete do skleničky a postavíte někam, kam na něj z rotopedu dosáhnete. Třeba do držáku, který obvykle rotopedy mají jako součást svého vybavení.

2. Nenastydnete

Pokud jste zvyklí na kole jezdit i za horšího počasí nebo dokonce v zimě, riskujete, že prochladnete. To se vám s rotopedem rozhodně stát nemůže. Cvičíte totiž pěkně doma, v suchu a teploučku. Takže vás neohrozí ani vítr či nečekaný déšť, ani váš vlastní pot na vašich zádech, který je obzvlášť za chladného počasí pěkně zákeřný.

3. Jste v bezpečí. I za tmy

A neohrozí vás ani náledí a kolemjedoucí auta. Pod žádné nespadnete ani vás žádný bezohledný řidič „neohodí“ vodou z louže či rozbředlým sněhem. A v bezpečí jste i za tmy, a to dokonce i bez světla a odrazky. Můžete tak cvičit kdykoliv. Ať už je ráno před rozedněním, než půjdete do školy či práce, nebo večer, když přijdete domů nebo skončíte s učením.

4. Spojíte více činností najednou

Ano, víme, i venku na kole si můžete dát do uší airpody a poslouchat hudbu nebo podcast. Ovšem doma tak můžete učinit mnohem bezpečněji. Doma totiž nemusíte mít přehled o tom, co jede zrovna kolem vás.

Navíc si hudbu či podcast můžete pustit i tzv. naplno, bez sluchátek. Což je rozhodně mnohem pohodlnější.

Můžete se taky učit nebo si číst. Stačí si dát před sebe na řídítka knihu či skripta.

Můžete si ale taky pustit třeba televizi a v ní váš oblíbený seriál či film, kurz, přednášku a další. Také si můžete s monitorem propojit váš rotoped a promítnout si třeba vysněný terén. Tím se aspoň v myšlenkách můžete vrátit zpět do příjemného počasí a užívat si přírodu kolem vás. Alespoň tu virtuální.

Zdroj obrázku: GaudiLab / Shutterstock.com

Autor: Redakce REGIONZAPAD.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy