2013 – Sokolov: Komunitní centrum čeká na peníze (4948) (TV Západ)

Budoucnost komunitního centra v Sokolově je zatím stále ve hvězdách, město totiž čeká na příslušné dotace. Necelých 13 milionů korun by mělo pokrýt kompletní rekonstrukci a vybavení moderního centra pro volnočasové aktivity. Další finance pak zajistí plynulý provoz až na dva roky.

dezinfekce

„Přestože Sokolov byl vyhodnocen se svojí žádostí jako nejlepší v podaných v posledním kole, kdy jsme o komunitní centrum žádali, žádosti budou stejně uspokojeny podle data podání, v tom případě jsme druzí. Vzhledem k tomu, že v tuto chvíli se jedná o 16 milionů korun, zůstává pro Sokolov asi kolem tří milionů. Naše investice je téměř 13 milionů korun, takže je jasné, že za těchto podmínek bychom do té stavby nešli a budeme vyčkávat, jestli se uvolní nějaké další peníze a my mohli tuto bohulibou záležitost realizovat,“ vysvětlil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Pokud by město potřebné dotace nezískalo, bude muset Zastupitelstvo opět rozhodovat, jak využije bývalou budovu čtvrté základní školy. Zvažovaný je opět prodej, jiné využití budovy i případná demolice. Komunitní centrum bylo zřejmě nejschůdnějším řešením poté, co o budovu neměl nikdo zájem ve veřejném prodeji. 

„Komunitní centrum budujeme proto, abychom dostali z ulic lidi ze sociálně vyloučených skupin. Chceme do komunitního centra dostat i lidi sociálně slabší. Tento projekt řeší všechny volnočasové aktivity, které by se daly dělat, je tam místnost pro doučování, hudební výchovu, vzdělávání co se týče například počítačové gramotnosti, je tam posilovna. Budeme mít venku multifunkční hřiště, takže rozsah volnočasových aktivit je poměrně velký,“ doplnil druhý místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček.

Rozhodnutí o přidělení nebo zamítnutí dotací by mělo město obdržet v nejbližších týdnech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy