2011 – Sokolov: Spuštění dopravního terminálu se opozdí (4317) (TV Západ)

Zprovoznění Dopravního terminálu v Sokolově se posune z dubna na září letošního roku. Investorem stavby za 110 milionů je Karlovarský kraj. Důvodem je podle vedení kraje odkup části výpravní věže budovy současného vlakového nádraží, kde má sídlit zázemí provozovatele Dopravního terminálu. To vyvolalo nutnost vyhlášení výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce této části.

dezinfekce

"Bohužel v průběhu výběrového řízení na přestavbu jednoho křídla budovy nádraží, kterou jsme jako město dodatečně získali do svého majetku a v době zahajování projektu se nepočítalo s tím, že by České dráhy vůbec mohly tuto část nabídnout k prodeji tak, aby mohla být využívána pro zázemí terminálu, tak v průběhu výběrového řízení došlo k odvolání a výběrové řízení bude muset být vyhlášeno znovu," vysvětlil zdržení místostarosta Sokolova Karel Jakobec. 

Posunutí termínu otevření nového terminálu je kvůli rekonstrukci zázemí nutné i z praktických důvodů.

"Nemá smysl terminál samotný, který stavebně určitě bude připraven, spouštět bez toho, aby lidé museli chodit kupovat lístky do vzdálenější výdejny v tom stávajícím areálu ČSAD. Navíc v areálu nového terminálu bude muset být zařízení staveniště pro rekonstrukci té budovy, takže díky tomu dojde ke zpoždění o několik měsíců," shrnul Jakobec.

Podle kraje již zhotovitel stavby úspěšně předal investorovi parkoviště naproti Výpravní budově Českých drah a také povrchy v Nádražní ulici. Samotné autobusové nádraží má téměř hotové povrchy, ovšem mobiliář bude kompletně doplněn až při dokončovacích pracích na Zázemí provozovatele.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy