2011 – Sokolov: Nová budova SOTESu je znovu ve hře (4280) (TV Západ)

Administrativní budova Sokolovských technických služeb už vydatně přesluhuje. Změnit tento stav chce město Sokolov vybudováním zcela nové stavby. Projekt patří už pár let k těm připraveným a zázemí pro pracovníky SOTES potřebuje.

dezinfekce

"Pamětníci říkají, že když se stavěl „akryl“ na Chemických závodech, že tam byly tyto buňky a že tyto buňky se přestěhovaly sem. Tak řekněme někdy sedmdesátá, osmdesátá léta, takže je to až trochu nebezpečné," popsal stav jednatel SOTESu Jaromír Dvořák.

Nová stavba by měla kromě komfortu také ušetřit náklady na provoz společnosti.

"Já doufám, že pokud dnes technické služby jen za plyn dají něco přes 700 tisíc korun, tak, že dojde k výrazným úsporám a že se to v podstatě vše vyplatí," věří Dvořák. 

Nová moderní budova bude třípatrová a bude sloužit všemu personálu včetně vedení. Na plochu ale nebude nijak větší než ta stávající.

"Dolejšek plus mínus půdorys bude skoro stejný a budou tam především šatny, sprchy pro lidi, co vyvážejí odpad, prostě pro dělníky. První patro budou především kanceláře, archiv, serverovna a zázemí podniku. A třetí patro je plánováno k pronájmu, aby z toho, lidově řečeno, byly nějaké peníze," shrnul Dvořák.

Zda bude projekt letos spuštěn, rozhodne až poskytnutí dotace. Postup je odlišný od ostatních. Většinou se žádá o dotaci a teprve po jejím přiklepnutí se vyhlásí výběrové řízení. Zde je již rozhodnuto o dodavateli stavby a čeká se na finance.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy