2011 – Sokolov: Na benefici byli oceněni policisté i občané (4554) (TV Západ)

V sokolovském divadle v Hornickém domě se konal tradiční každoroční benefiční koncert. Pořadatelem bylo město ve spolupráci s Policií ČR a Městským domem kultury. Hlavní myšlenkou večera bylo ocenění občanů, kterým není lhostejno, co se kolem nich děje, policistů, charita a zpříjemnění předvánoční atmosféry.

dezinfekce

Večerem zněla Hudba hradní stráže a policie ČR, se kterou vystoupila Petra Janů.

„Letošní výtěžek ze vstupného a finanční dary od sponzorů v celkové výši 63900 Kč byly darovány organizaci Člověk v tísni v Sokolově. Dárkové šeky si zástupci této organizace osobně převzali na pódiu v divadle," informovala o účelu vybraných peněz policejní mluvčí ze Sokolova Kateřina Böhmová.

Společnost Člověk v tísni provozuje terénní sociální práce, sociální asistenci v trestním řízení, podporu vzdělání v rodinách, volnočasové aktivity, sociální aktivizační služby, předškolní kluby a kluby matek. Kromě finanční pomoci byla během večera rozdána ocenění vybraným občanům a policistům.

„Během večera jsme také ocenili celkem pět osob, které svými činy přispěly k lepšímu životu na Sokolovsku. Tři osoby byly jmenovány na návrh Městské policie v Sokolově a dva policisté na návrh vedoucího Územního odboru Policie v Sokolově," upřesnila Böhmová.

Pamětní plaketu z rukou starosty města a velitele Městské policie získali Jaroslav Hladík a Vítězslav Pečenka. Ti s použitím detektoru kovu preventivně společně se strážníky prozkoumali sokolovská dětská hřiště, a to jak veřejná, tak i ta, která jsou v prostorách mateřských a základních škol. Tuto činnost prováděli ve svém volném čase a zcela zdarma.

Další oceněnou byla vedoucí karlovarského krajského střediska Českého svazu žen Jaroslava Hernadyová. Ta od počátku vzniku projektu prevence kriminality věnovaného seniorům dlouhodobě velmi aktivně spolupracuje s Městskou policí a policií ČR. 

Pro dárkový koš si došel praporčík Pavel Herink sloužící v Kynšperku nad Ohří. Ten v době osobního volna zakročil proti výtržníkovi, který pod vlivem drog a alkoholu ohrožoval bezpečnost provozu na komunikaci.

Policista Petr Csipka ze Sokolova zadržel ve svém osobním volnu pachatelku v prodejně obuvi. Aktivně a operativně tak zareagoval na volání prodavačky, která na zlodějku hlasitě upozorňovala a vyzývala jí, aby vrátila boty, které ukradla.

Během večera vystoupil dětský pěvecký sbor Harmonie působící při Základní umělecké škole v Kraslicích. V koncertním sboru v současné době zpívá asi 35 vybraných dětí ve věku  do 18 let. Atmosféru v divadle podpořila skvělá návštěvnost. 

"Velmi mile nás překvapilo, že celé divadlo bylo vyprodáno. Věříme, že i další ročníky budou v tomto duchu," dodala mluvčí sokolovských policistů Böhmová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy