2011 – Sokolov: Dobráci připravují lokalitu pro Bahňák (4337) (TV Západ)

Sdružení dobrovolných hasičů v Sokolově se připravuje na pořádání prvního závodu svého druhu v republice. Velmi náročný překážkový běh zvaný Bahňák se odehraje v květnu v místě nevyužitého prostoru lokality Jižní lom. Zde probíhají od konce loňského roku intenzivní práce na vytváření závodní trati, překážek a celého okolí.

dezinfekce

"Připravujeme prostor pro zázemí a pro diváky. Ten je na rozloze přibližně 400 x 200 metrů. Samotná trať bude mít pro dospělé závodníky přes kilometr a půl a připravujeme ještě jednu kratší trať pro děti," popsal základní údaje zástupce pořadatelů Jan Fedorko.

V současné době skončila fáze kácení a čistění, kdy ke slovu přišly ruce a motorové pily, ale používala se i zapůjčená těžká technika. Nyní se bude navážet materiál na překážky a doje k jejich výstavbě.

"Vykáceli jsme zde zpustlé topolové aleje, které budou sloužit k výstavbě výškových překážek. A v tuto chvíli nás čeká bagrování a kopání terénních valů a nerovností," řekl Fedorko. 

V době natáčení zkoumali hasiči dno řeky Ohře, kudy vede trať.

"Takže v tuto chvíli jsme zkoušeli sílu proudu a hloubku řeky v tomto místě, abychom si byli jistí bezpečností závodníků, kteří budou během závodu řeku brodit. Budou do ní nastupovat tím způsobem, že budou překračovat pontonovou hráz, budou po ní utíkat. Překonají jímky z lomu a budou se vracet broděním řeky a pokračovat dál do cíle," popsal Fedorko.

Dno řeky je naštěstí vybetonované a čisté, a tak je pro závod vhodné. 

„Závod proběhne 21. května v letošním roce. Ten závod je především určen pro příslušníky Integrovaného záchranného systému a bezpečnostních a ozbrojených složek státu. Samozřejmě pokud se přihlásí nějací civilní zájemci, nebudeme se tomu bránit," zve zájemce Fedorko. 

Další informace včetně podrobných propozic najdete na stránkách dobrovolných hasičů Sokolov a městském webu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy